Fehér Róbert: +36 30/345-9237

Fehér Ildikó: +36 30/527-7078

E-mail: feronil@feronil.hu

Felnőttképző intézmény nyilvánt. szám:
00131-2013

email home gyik
E-MAIL KEZDŐLAP GYIK
Feronil nyelviskola

GYIK - Gyakran ismétlődő kérdések:

Mit jelent a Feronil?

Ez egy családi vállalkozás, a Feronil egy fantázia név, ami az alapító tagok (férj, feleség) és a kislányuk nevének kezdőbetűiből lett összerakva.
FERONIL = FEhér RObi, Niki, ILdi

Még nem hallottam a Feronil Kft.-ről, mivel foglalkoznak?

A Feronil nyelvoktató és szolgáltató Kft. elsősorban egyéni és csoportos nyelvoktatással, fordítással és tolmácsolással foglalkozik, de emelett sportrendezvények és nyári táborok szervezése is része a tevékenységeinknek.

A nyári táborban feltétel a nyelvi előképzettség?

Nem, több csoporttal foglalkozunk. Van teljesen kezdő, haladó I. és haladó II. csoportunk.

Mennyi idő alatt tudom lerakni a középfokú nyelvvizsgát?

Ez teljes mértékben egyénfüggő. Az első órán minden nyelvvizsgázni vágyó tanulónk szintfelmérőt ír és a szintfelmérő után mindenkivel külön megbeszéljük, hogy mennyi időre van szükség ill.hogy melyik nyelvvizsgát célszerűbb választani.

Melyik a legjobb nyelvvizsga? Melyik nyelvvizsgát célszerű választani?

Ma már több nyelvvizsga közül választhatnak a nyelvvizsgázók. Egyes nyelvvizsgák a beszédértésre, más nyelvvizsgák a nyelvtanra vagy a kommunikációra helyezik a hangsúlyt. A szintfelmérő után megpróbáljuk a diákjainkkal együtt kiválasztani a számukra legideálisabb nyelvvizsgát.

Hiányzás esetén mi történik?

Csoportos foglalkozásnál az elsődleges szempont, hogy a csoport haladását ne hátráltassa az, ha valaki hiányzik és lemarad a tananyaggal. Mindent megteszünk, hogy a következő órán lépést tudjon tartani a többiekkel. Amennyiben ez mégsem sikerül megbeszélünk egy pótórát.

Miért érdemes a Feronil nyelvoktató és szolgáltató Kft.-t választani?

Elsősorban egyéni illetve kislétszámú csoportokban tanítunk, mivel meggyőződésünk, hogy a nyelvoktatás csak így lehet kellőképpen hatékony és csak így jut minden egyes diákra elég figyelem.

Mi a garancia, hogy sikerül a nyelvvizsgám?

A nyelvvizsga felkészítő órákon specifikusan az adott nyelvvizsga mintafeladataival dolgozunk, minden órán értékeljük a tanulók által elvégzett nyelvvizsga mintafeladatsort, így minden tanuló hétről-hétre pontosan tudja, hogy hány százalékot ért volna el azon a héten, ha élesben nyelvvizsgázott volna. Így mindenki maga dönti el, hogy mikor érdemes a nyelvvizsgára jelentkezni.

Heti hány órát kell vennem?

Többnyire mindenki dolgozik, vagy iskolába jár, így a munka ill. a tanulás mellett mi heti 2-4 órát javasolunk.
Egy tanítási óra 45 perc és többnyire egyben tartunk 2x45 perces órát., de természetesen van lehetőség 1x45 perces órát is kérni.

Miért érdemes óvodáskorban elkezdeni?

Mert a hangképző szervek 6-7 éves korig alakulnak ki teljesen, így a kis óvodások teljesen természetes módon sajátítják el az idegen szavak kiejtését, játszva, könnyedén tanulják csakúgy, mint az anyanyelvüket.

Nem terhelem le túlságosan az 5 éves gyermekemet, ha óvoda után még 1-2 alkalommal angol órára is kell járnia?

Először is remélem, hogy nem „kell” járnia, hanem a gyermek szívesen jön az angol órákra, itt új barátokat szerezhet és rengeteg új élményben lesz része. Mivel az ovis angol oktatásunk elsődleges célja, hogy megszerettessük a gyermekekkel az angol nyelvet. Az órák játékos formában zajlanak, iskolai módszereket nem alkalmazunk, helyette sokat játszunk és közben angol gyermekdalokat énekelünk, vidám, felszabadult légkörben.